Nieuws

Skype-butlers helpen pizza bestellen en hotels reserveren

Microsoft introduceert Bots voor Skype: eenvoudige artificieel intelligente assistenten die je helpen bij taken allerhande in het dagelijkse leven.

Skype krijgt een heleboel nieuwe functies na een upgrade. De app wordt veel slimmer en integreert een heleboel functies die Microsoft samenbracht van andere apps. Zo kan de communicatie-app voortaan de inhoud van video transcoderen naar tekst.

Ook Cortana wordt geïntegreerd. Ze schuilt rechtsboven in de nieuwe app en is onmiddellijk beschikbaar voor een privéconversatie. Wanneer je bijvoorbeeld een reisje wil regelen luistert ze mee en helpt ze met de organisatie er van.

De grootste vernieuwing is echter de integratie van Bots. Ontwikkelaars kunnen ‘bots’ ontwikkelen met een nieuw framework dat Microsoft beschikbaar maakt. Bots zijn een soort simpele programma’s die kunnen interageren met jou en Cortana. Denk aan een hotelbot die je helpt om een kamer te reserveren bij een specifieke hotelketen of een bot die pizza voor je bestelt. Een bot van het hotel fungeert in dit voorbeeld als een digitale receptioniste voor je virtuele assistente.

Bots kunnen erg ver gaan. Het idee er achter is dat Cortana uiteraard geen toegang heeft tot alle voorzieningen ter wereld. Wanneer bedrijven en ontwikkelaars zelf bots ontwikkelen, bieden ze een soort aanspreekpunten waardoor Microsofts virtuele assistente je toch kan verderhelpen.

Bots zijn vanaf vandaag geïntegreerd in de Skype-app op de drie platformen: iOS, Android en Windows 10. Windows 10 is en blijft universeel en dus krijgt ook de Hololens een Skype-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business