Nieuws

Cortana deze zomer beschikbaar in België en Nederland

Cortana zal als onderdeel van de Windows 10-verjaardagsupdate deze zomer ook in de Benelux beschikbaar zijn, al betekent dat niet dat ze ook Nederlands begrijpt.

Microsoft breidt deze zomer de beschikbaarheid van Cortana uit naar meer landen als onderdeel van de grote verjaardagsupdate voor Windows 10. Ook België en Nederland horen daar bij, al zal de spraakassistent voorlopig nog niet in het Nederlands beschikbaar zijn.

“Vandaag bieden we Cortana aan op basis van je landinstellingen, maar we gaan dat openstellen zodat je de spraakassistent ook in het Frans of Engels kan gebruiken buiten de vandaag ondersteunde landen”, vertelt Derrick Connell, verantwoordelijk voor Bing, aan Data News.

Het ziet er naar uit dat je dan wel over een Engelse, Franse of Duitse versie van Windows 10 moet beschikken. Connell kan zich nog niet uitspreken over de beschikbaarheid op een Nederlandstalige versie.

Sinds Windows 10 heeft Microsoft het wel mogelijk gemaakt om de taal van je besturingssysteem eenvoudig aan te passen. Wie Cortana deze zomer wil uitproberen, zou in principe dus gewoon de taal moeten kunnen veranderen.

Vandaag is de beschikbaarheid van Cortana beperkt tot Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Japan, Spanje, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business