Nieuws

1 april bij Google: Zelfrijdende fiets en Cardboard Plastic

1 april staat wereldwijd bekend als een dag waarop je anderen voor de gek mag houden. Ook Google houdt vast aan deze traditie en toont zijn fantasierijke kant in twee hilarische filmpjes.

Met de onthulling van de Tesla Model 3 staan elektrische wagens momenteel volop in de schijnwerpers. Ook Google werkt aan een elektrische auto, welke bovendien volledig autonoom kan rijden. Deze wagen vormt de ideale basis voor Googles 1 aprilgrap voor de lage landen. In een filmpje toont het bedrijf namelijk zijn eerste zelfrijdende fiets voor Nederland.

Vanuit Amsterdam legt Google uit waarom Nederland de ideale plaats is voor een zelfrijdende fiets. Onze noorderburen fietsen namelijk gemiddeld 900 kilometer per persoon per jaar, waardoor er erg veel ongevallen met de fiets gebeuren. Een autonome fiets zou hier een einde aan kunnen maken. “De zelfrijdende fiets kan de economie echt stimuleren, omdat mensen ook op hun fiets kunnen werken,” doet Kajsa Ollongren, locoburgemeester van Amsterdam, er nog een schepje bovenop.

Wereldwijd doet Google grote ogen opzetten met zijn manier om virtual reality nog levensechter te maken. De Carboard Plastic is gemaakt uit doorzichtige kunststof, waardoor je volledig wordt ondergedompeld in een levensechte wereld. De bril is erg licht, werkt met alle apps en ondersteunt bovendien 360-gradenaudio. Ondanks het feit dat het hier een 1 aprilgrap betreft, leert Google ons een belangrijke les: Hoe gesofisticeerd de nieuwste VR-brillen ook zijn, niets kan de ervaringen die je opdoet in de echte wereld kloppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business