Nieuws

NASA gaat medicatie maken in de ruimte

Om verre ruimtereizen mogelijk te maken, probeert NASA om medicijnen te produceren in de ruimte. Het project zou ook moeten helpen bij kanker- en Alzheimeronderzoek.

Schimmels de ruimte in sturen wordt een nieuwe trend. Een vorig experiment nam er al enkele mee naar Mars om te kijken hoe die zich gedragen op de rode planeet. Een nieuw experiment, dat zal vertrekken met de SpaceX-vlucht naar het ISS van 8 april, gaat het nu nog een stap verder zoeken. Het experiment heeft als doel om medicatie te ontwikkelen voor verre ruimtereizen naar bijvoorbeeld Mars.

Sommige schimmels maken onder zware omstandigheden namelijk bestanddelen aan, secundaire metabolismen genaamd, die erg nuttig kunnen zijn voor gespecialiseerde medicatie. Een voorbeeld hiervan is penicilline. In de ruimte hopen de wetenschappers van NASA dergelijke omstandigheden te creëren dat de Aspergillus Nidulans-schimmel tot wel veertig verschillende soorten geneesmiddelen kan produceren.

Die schimmel wordt momenteel al gebruikt om middelen tegen osteoporose te ontwikkelen. Dat kan handig zijn in de ruimte, aangezien astronauten botmassa verliezen wanneer ze voor langere tijd rond de aarde zweven in het ISS. Bovendien zou de schimmel ook oplossingen kunnen opleveren die helpen bij kanker- en Alzheimeronderzoek.

De schimmel zal op een temperatuur van 4° Celsius vervoerd worden naar het ISS, waar het zal worden opgewarmd tot 37°. In mei zullen de resultaten dan teruggebracht worden, zodat onderzoekers ermee aan de slag kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business