Nieuws

Amerikaanse overheid gaat hackers betalen

De Amerikaanse regering heeft zijn allereerste beloningsprogramma opgezet voor hackers die gaten vinden in de cybersecurity van het Pentagon en dat rapporteren.

Hackers die op zoek gaan naar kwetsbaarheden in de cyberbeveiliging van het defensiedepartement van de Amerikaanse regering, kunnen daar nu voor betaald krijgen. De Amerikaanse regering heeft zijn allereerst zogenaamde bug bounty program opgezet. Het project zal eerst een testfase doorlopen van een maand en heeft de ondubbelzinnige naam “Hack The Pentagon” meegekregen.

Het defensiedepartement zal voor zijn beloningsprogramma samenwerken met het platform HackerOne, dat zowat de bekendste onderneming is die dergelijke premies afhandelt voor hackers die hun vaardigheden willen inzetten om veiligheid te verbeteren. Het is hetzelfde bedrijf waar onlangs Uber mee in zee ging. HackerOne kan ook Google, Facebook en Microsoft tot zijn partners rekenen. Steeds meer ondernemingen zetten een beloningsmechanisme op voor het opsporen van bugs in hun software. De aankondiging van het defensiedepartement signaleert dat ook overheden die trend zullen volgen.

Hoeveel geld zo’n Pentagonbug zal opleveren, is nog niet bekend. Bovendien hangt er nog een belangrijke voorwaarde aan vast vooraleer je je premie kan innen: je mag geen strafblad hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business