Nieuws

VoCore: kleiner en goedkoper dan de Raspberry Pi

Op zoek naar een spotgoedkope minicomputer? Voor slechts 20 dollar haal je de VoCore in huis.

Een maand geleden werd de nieuwe Raspberry Pi 3 uitgerold. Dankzij de vele verbeteringen zette de minicomputer zijn voorgangers volledig in de schaduw. Ondertussen is er echter al een nieuwe minicomputer op de markt, die de Raspberry Pi wel eens het vuur aan de schenen kan leggen. De VoCore is namelijk niet alleen goedkoper, maar ook kleiner dan de Raspberry Pi.

[related_article id=”177618″]

De VoCore is minder dan drie vierkante centimeter groot en wordt verkocht voor 19,99 dollar. Het toestel bevat een MIPS-CPU met een kloksnelheid van 360 MHz, heeft 32 MB RAM en 8 MB opslagruimte. Verder is de minicomputer uitgerust met een pin header voor geluid, USB 2.0, ethernet en wifi.

Voor 25 dollar extra kan je de VoCore tezamen met een dockingstation kopen. Hierdoor zal je minicomputer eveneens een micro SD-kaartsleuf, een audio-, USB 2.0- en RJ45-poort bevatten, waardoor je niet langer met connectoren moet werken.

Het besturingssysteem van de VoCore is Linux 3.10.44 en de software en hardware van het toestel zijn volledig opensource. Aan de hand van de schema’s kan je hierdoor je eigen minicomputer bouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business