Nieuws

Google Foto’s heeft nieuwe manuele backupoptie

Het verliezen van leuke vakantiekiekjes is ieders ergste nachtmerrie. Google geeft je daarom de mogelijkheid om onmiddellijk een backup te nemen van nieuwe foto’s.

Vooralsnog had je in Google Foto’s voor Android slechts de mogelijkheid om te bepalen wanneer een backup van je beelden werd genomen. Eenieder met een beperkt data-abonnement stelde waarschijnlijk in dat het synchroniseren enkel mocht gebeuren wanneer een wificonnectie beschikbaar was. Hierdoor liep je het risico dat je leuke foto’s kwijtgeraakte.

Een update aan Google Foto’s maakt hier gelukkig een einde aan. Door lang op een foto te drukken, zal je deze kunnen selecteren. Open hierna het menu door op de drie bolletjes te klikken en je zal de mogelijkheid krijgen om meteen een back-up te nemen, zelfs wanneer er geen wificonnectie beschikbaar is. Door de toevoeging van deze manuele backupoptie krijg je de kans om belangrijke foto’s onmiddellijk veilig te stellen.

De handige nieuwe functie is beschikbaar vanaf versie 1.18 van Google Foto’s. Aangezien Google de feature al bekendmaakte op 12 april is de kans groot dat je de update al ontvangen hebt. Indien dit niet het geval is, kan je de nieuwste versie van de app downloaden van de Google Play Store.

backupfotosgooglemobieltip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen