In een milieurapport laat Apple zich ontvallen dat het er van uit gaat dat kopers de Apple Watch en andere iOS-producten maar drie jaar zullen bijhouden.

apple watch

Apple deed bij de lancering van de Apple Watch zijn best om de wearable als horloge in de markt te zetten. Dat was vooral te merken aan de prijs: de hebbedingen begonnen aan enkele honderden euro’s, maar er bestaan versies van meer dan tienduizend euro. Wie van horloges houdt, zal daar niet van schrikken. High-end juwelen durven zelfs nog een stuk duurder zijn.

Critici waren echter van mening dat de Apple Watch (net zoals andere wearables) geen horloge is. Reden: dure horloges gaan een mensenleven mee, een wearable is afgedankt voor de volgende Olympische Spelen beginnen. Apple deelde die mening schijnbaar niet.

Achter de schermen hielden Tim Cook en de zijnen er echter een andere mening op na. In een Amerikaans milieurapport vertelt Apple dat het er van uit gaat dat gebruikers hun iPhones, maar ook hun Apple Watch, na drie jaar aan de kant leggen. OS X-toestellen zouden vier jaar relevant blijven.

Wat je van de Apple Watch vindt, en hoeveel je er aan uit wil geven, dat is persoonlijk. Feit is wel dat zelfs Apple het ding niet als een echte vervanger voor je horloge ziet. Wie de gouden versie koopt, wordt dus verwacht om er na enkele jaren een nieuwe aan te schaffen.