Nieuws

Android N krijgt eigen 3D Touch

Een nieuwe update voor de Android N preview bevat voor het eerst Force Touch. Daarmee kan je iPhone-gewijs extra opties oproepen.

 

Het is niet ongewoon dat een goed idee soms ‘geleend’ wordt door een concurrent. Met Force Touch, later omgedoopt tot 3D Touch, had Apple een erg goed idee: met behulp van een drukgevoelig scherm kan je een resem sneltoetsen oproepen voor een app, zonder die app te moeten opendoen. Android N heeft nu een nieuwe previewversie gekregen, die een soortgelijk proces aan boord heeft.

Phandroid ging als eerste aan de slag, in samenwerking met Kevin Barry, de ontwikkelaar van de populaire Nova Launcher. Die launcher biedt een alternatief voor de standaard Google Now launcher. De ontwikkelaar implementeerde een snelmenu voor Googles weerapp, met als resultaat dat je snel een overzicht krijgt van het weer voor de komende dagen.

Elke appontwikkelaar die zich hier aan waagt, zal zelf kunnen kiezen wat hij weergeeft, hoe hij dit weergeeft en hoe je het menu kan openen. In bovenstaand voorbeeld koos Barry voor een swipe naar beneden, maar dat kan dus ook met een extra harde duw worden, van zodra er smartphones met Android op de markt komen die Force Touch ondersteunen. Maar het lijkt er dus op dat de functies ook kunnen werken zonder zo’n scherm.

Google zelf ziet vier scenario’s waarin deze functies handig zullen zijn: in een kaartenapp een bestemming aanduiden, iemand een bericht sturen via een app, een volgend lied of video laten starten in een media-app en een vorig laadpunt openen in een spel. Rob Jackson van Phandroid levert zelf nog vier uitstekende toepassingen aan: de score van een wedstrijd van je favoriete team tonen, een top 3 van bezienswaardigheden in de buurt via Tripadvisor, opties voor weerapps en nabije restaurants via Yelp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business