Nieuws

Netflix verwacht grote daling in aantal nieuwe abonnees

Na het recordaantal nieuwe abonnees dat Netflix wist te scoren in het eerste kwartaal van 2016, schat het bedrijf zijn tweede kwartaal eerder somber in.

netflix

Nadat de populaire video-on-demanddienst de aanval op zowat gans de wereld opende, scoorde Netflix een recordaantal nieuwe abonnees. In het eerste kwartaal van dit jaar vonden 6,74 miljoen nieuwe mensen de weg naar de streamingdienst, en 42% van het klantenbestand van Netflix bevindt zich nu buiten de VS.

Miljoentje minder

Hoewel de dienst nu in meer dan 190 landen beschikbaar is, voorspelt een eigen schatting die het bedrijf publiceerde over het tweede kwartaal van dit jaar minder goeds, zo meldt The Verge. Analisten verwachtten nog dat Netflix in het tweede kwartaal goed zou zijn voor een stijging van 3,45 miljoen, maar het bedrijf maakte daar nu zelf slechts 2,50 miljoen van. Een voorspelling die bij investeerders in het verkeerde keelgat schoot. Op de beurs maakten Netflix’ aandelen meteen een forse duik van 12% nadat het de verwachte daling bekend maakte.

Netflix reageerde in een brief aan zijn investeerders: “De lagere groeicijfers die worden verwacht voor het tweede kwartaal zijn de oorzaak van de uitzonderlijke prestaties met de lancering in Australië en Nieuw-Zeeland vorig jaar. Toen verdubbelde het aantal abonnees nog ten opzichte van het jaar voordien. Die prestatie valt niet te overtreffen met de internationale lancering dit jaar.”

Hoge kosten

Aan de financiële kant van het verhaal verwacht Netflix een winst van 1,96 miljard dollar, vergeleken met de 1,57 miljard dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het operationeel inkomen, het inkomen na aftrek van de operationele kosten, daalde wel. Dit kwartaal leverde 49 miljoen dollar op, tegenover 92 miljoen dollar vorig jaar met de lancering van Netflix in Australië en Nieuw-Zeeland. Netflix verklaarde die daling door de hoge kosten die de internationale expansie met zich mee bracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business