Nieuws

Nieuwe MacBooks krijgen meer geheugen en snelheid

Naar jaarlijkse traditie updatet Apple zijn laptopmodellen. De MacBook Air krijgt de meeste nieuwigheden, waaronder een goudroze afwerking. 8 GB RAM is nu standaard.

Elk jaar krijgen de laptopmodellen van Apple een upgrade. Dit jaar is dat niet anders, terwijl er voor de MacBook, die vorig jaar werd geïntroduceerd, zelfs een kleine facelift inzit. Het nieuwste toestel dat Apple aanbiedt, zal voortaan ook verkrijgbaar zijn in een afwerking van rozegoud. Daarnaast bewijst de upgrade dat de leverancier van i-apparaten zijn Air-reeks nog niet meteen wilt opgeven.

Het grootste pijnpunt van de innovatieve MacBook bleek de processorkracht te zijn. Die was goed voor gewone taken, maar ging licht tenonder wanneer er zwaar op gewerkt werd. De nieuwste, zesde generatie Intel Core M-processors moeten dit euvel verhelpen, terwijl ze ook de batterij moeten ontlasten. Afhankelijk van de gekozen configuratie ligt de snelheid tussen 1,1 GHz en 1,3 GHz. Het RAM-geheugen, dat nu standaard minstens 8 GB bedraagt, wordt sneller met 1866 MHz-modules.

Ook de grafische processor wordt beter nu er gekozen is voor de Intel 515-module, die een verbetering tot 25 procent met zich meebrengt. Ononderbroken surfen moet nu 10 uur lang mogelijk zijn, terwijl films bekijken 11 uur zou moeten lukken. Een boost van een uur per activiteit. De basisconfiguratie van de MacBook zal voortaan een SSD-geheugen van minstens 256 GB meekrijgen, wat altijd handig is. Prijzen vanaf 1.499 euro, vanaf vandaag beschikbaar.

Ook de MacBook Air van 13 inch krijgt een lichte upgrade. Het RAM-geheugen wordt hier, net als bij zijn kleine broer, opgetrokken naar 8 GB. Interne opslag blijft voor het goedkoopste model echter steken op 128 GB en ook de processors zien geen vernieuwing. Opvallend genoeg krijgt het 11 inchmodel geen upgrade en blijft de basisconfiguratie daar met 4 GB RAM-geheugen. De nieuwe MacBook Air 13 inch is eveneens vanaf vandaag beschikbaar, vanaf 1.099 euro, terwijl het vorige model voorlopig nog beschikbaar blijft vanaf 999 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business