Nieuws

Xbox 360 blaast laatste adem uit

Tien jaar na zijn introductie neemt de Xbox 360 van Microsoft afscheid. De ondersteuning ervan blijft voorlopig nog bestaan.

Terwijl de originele Xbox zich steeds beperkt zag tot een kleine schare fans, wist de Xbox 360 wel potten te breken. Het kwam zelfs zo ver dat de console van softwaregigant Microsoft de alleenheerschappij van Sony’s Playstation wist te doorbreken als meest populaire console in Noord-Amerika, zegt Engadget. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot; wie herinnert zich de ‘red ring of death’ nog?

Nu, tien jaar later, bevestigt Microsoft dat het stopt met de console te produceren. Het blijft het platform, met DLC en Xbox Live, nog wel ondersteunen, al zegt het niet voor hoelang nog. Zolang de voorraad strekt zullen bestaande consoles en games wel nog verkocht worden. Microsoft noemt als grootste probleem de toenemende moeite om een console van een decennium geleden te blijven produceren. Bovendien waren ontwikkelaars steeds minder bereid om games te ontwikkelen of oudere games te ondersteunen.

Het stopzetten is de enige logische beslissing, aangezien de prijs van een Xbox One, de console van de huidige generatie, steeds verder daalt. Bovendien voorziet die console in een uitstekende ‘backwards compatibility’, wat betekent dat One-eigenaars ook games kunnen spelen van de 360.

Over een periode van tien jaar wist Microsoft ruim 85 miljoen consoles te verkopen, wat het één van de populairste gamesystemen ooit maakt. Grote franchises als Forza Motorsport en Halo kregen hier de kans om te groeien en fans te verzamelen. We mogen dan ook gerust spreken van het einde van een tijdperk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business