Nieuws

Maak je smartphone sneller door animaties te verkorten

In Android wordt gebruik gemaakt van animaties om voor mooiere overgangen te zorgen. Door deze effecten te verkorten, kan je je smartphone een stuk sneller maken.

De kans is groot dat het je nog nooit is opgevallen, maar Android-toestellen maken vlijtig gebruik van animaties. Net als in een PowerPoint-presentatie zorgen deze effecten ervoor dat overgangen er mooier uitzien. Zo zal een app niet zomaar op je scherm verschijnen, maar stilletjes aan groter worden.

Dit zorgt ervoor dat je scherm minder abrupt van beeld verandert, maar deze animaties hebben ook een negatief effect op de snelheid van je smartphone. Door de functie uit te schakelen of de animaties te verkorten, kan je hier gelukkig een einde aan maken.

Werkwijze

Om de animatie-instellingen aan te passen, dien je in de eerste plaats de ontwikkelaarsopties tevoorschijn te toveren. Dit doe je door naar de instellingen te gaan en voor ‘Over de telefoon’ te kiezen. Klik minstens zeven keer op het buildnummer. Hierna zal verschijnen dat je ontwikkelaar bent.

Wanneer je nu naar het instellingenmenu gaat, zal je onderaan ‘Opties voor ontwikkelaars’ zien staan. Zoek in deze lijst naar ‘Animatie’ (bij HTC-toestellen dien je naar Geavanceerd door te klikken). In de eerste plaats kan je de animaties volledig uitschakelen. De venster-, overgangs- en duur van animatieschaal naar 0,5x te veranderen, zal echter eveneens een positief effect hebben op de laadtijden van apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business