Nieuws

iPhone-hack kost FBI 1,3 miljoen dollar

De directeur van de FBI verklaarde in bedekte termen hoeveel de FBI betaald had. Het internet deed de rest.

Op het Aspen Security Forum in Londen werd FBI-directeur James Comey aan de tand gevoeld over de San Bernardino-zaak. Eén van de vragen luidde, zoals verwacht, hoeveel het ‘the Agency’ had gekost om de bewuste iPhone 5c te hacken. In erg bedekte termen liet de directeur verstaan dat het meer was dan Comey zou verdienen vooraleer hij met pensioen zou gaan.

Reuters ging aan de slag met zijn rekentoestellen en berekende dat het bedrag, afgaande op de resterende 7 jaar en 4 maanden van Comey, minstens 1,34 miljoen dollar moet bedragen, zo weet ook CNBC. Een bedrag waarvan de directeur zei dat hij het de moeite waard vond. De hack die ze in handen kregen, is immers nog bruikbaar in enkele andere zaken, zei Comey.[related_article id=”179288″]

Zelfs indien Reuters het niet bij het rechte eind heeft, gaat het om het grootste bedrag dat ooit betaald werd voor een hack. Het vorige record was in handen van Zerodium, die een miljoen uitloofde voor elke iOS-gerelateerde Zero Day-hack. Zerodium probeerde op die manier een flinke duit te verdienen door exploits door te verkopen aan de hoogste bieder.

Ondertussen is het nog steeds niet helemaal duidelijk hoe de FBI de iPhone van de San bernardino-schutter wist te hacken. Het leek erop dat het Israëlische Cellebrite de medeplichtige was, maar dat werd door de FBI snel weer ontkend. Ook nu weer ziet het ernaar uit dat het laatste over de zaak nog niet gezegd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business