Nieuws

EU investeert miljard om quantumcomputer nuttig te maken

In de hoop onderzoek naar kwantumcomputers te versnellen, en de dingen een nut te geven, gaat de EU zwaar investeren.

Onderzoek naar kwantumcomputers komt in een stroomversnelling. In november stelde de Europese Commissie al dat het meer wil doen om baanbrekend onderzoek uit het lab te kunnen halen, en een praktisch nut te geven in ons leven. De EU ziet ook in kwantumcomputing een groot potentieel, wat hen ertoe aanzet om zwaar te investeren in deze gecompliceerde branche. Dat is opvallend, aangezien onderzoek nog helemaal zo ver niet staat.

[related_article id=”157005″]Dat houdt de EU toch niet tegen om een miljard vrij te maken. De Commissie hoopt dat een krachtige kwantumcomputer ander onderzoek kan vooruit helpen, van bewegingsdetectors in smartphones tot onhackbare communicatie.

Op een resultaat is het nog een tijd wachten. De bouw van de kwantumcomputer begint pas in 2018, waarna het nog een hele tijd langer zal duren vooraleer de computer iets nuttigs zal voortbrengen. De grootte van de investering door Europa toont alleszins aan dat het gelooft in het nut en het potentieel van de technologie.

Wie meer wil weten over een kwantumcomputer, kan zich laten leiden door Canadees president Justin Trudeau. Toen hij onlangs een universiteit bezocht, gaf hij een korte uitleg bij de werking van zo’n speciale computer. Voor een ruimere uitleg, kan je hier terecht.

https://www.youtube.com/watch?v=rRmv4uD2RQ4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business