Nieuws

Innovatieve fiets met lasers draait op Android

Wie nog een nieuwe fiets nodig heeft voor komende zomer, mag zijn geld bovenhalen. Deze slimme fiets draait op Android en maakt gebruik van lasers.

Soms weet je pas dat je iets nodig hebt als iemand het je zegt. Dat is zeker en vast het geval bij de fiets die LeEco uitbrengt. De fabrikant die twee weken geleden als eerste een smartphone uitbracht zonder audio-uitgang, wil nog meer mensen over zich laten spreken, en doet dat met een revolutionaire fiets. Mét lasers.

Een fiets slim maken, gaat blijkbaar veel makkelijker dan we dachten. LeEco bouwde een smartphone in, hing er enkele sensors en een camera aan en voorzag auto-achtige beveiliging. Het wierp er Android tegenaan en klaar is kees: Le Syvrac. Het resultaat is een fiets die jou kan navigeren, je statistieken meet en opslaat, je hartslag kan meten en wanneer gewenst je ritten kan fotograferen en filmen.

Tracken en volgen

De ingebouwde smartphone meet 4 inch en bezit 4 GB RAM-geheugen: meer dan genoeg om enkele jaren vlot door het land te kunnen bollen. Om al je data te versluizen naar je draagbare smartphone kan je een app gebruiken. Je moet overigens geen schrik hebben om je fiets ergens achter te laten: een druk op de grote ‘P’-knop (voor park) zet een alarmsysteem in werking. Ben je je fiets toch kwijt, dan moet je hem maar tracken met je smartphone.

De lasers, ten slotte, projecteren een rode lijn op de grond naast de fietser, zodat automobilisten, andere fietsers en bromfietsers weten hoe dicht ze kunnen naderen vooraleer ze jou van je sokken rijden. De fiets is momenteel al te koop in China en zal binnenkort ook wereldwijd te koop zijn. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, waarvan het meest basale 800 dollar kost. Wil je een fiets volledig in carbon, dan ben je al snel 6000 dollar kwijt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business