Nieuws

Krachtige rugzakcomputer maakt virtual reality draadloos

Pc-fabrikant Zotac wil dat je overal van virtual reality-toepassingen kan gebruik maken, en stopt daarom een straffe mini-pc in een rugzak.

Virtual reality is een business die nog in zijn kinderschoenen staat. Momenteel wordt het vooral gelanceerd in de game-industrie, maar er wordt ook hard gewerkt aan nieuwe toepassingen van de technologie voor de zakelijke markt.

Vooral HTC en Oculus trekken voorlopig de kar vooruit, maar nieuwe spelers maken snel hun intrede. Zotac is een hardwarefabrikant die vooral bekend is omwille van zijn mini-pc’s. Nu wil het bedrijf juist zijn compacte pc’s inzetten om VR vanuit je rugzak te toveren.

VR-rugzak

Het presenteert de Mobile VR. In de eerste plaats heb je een aparte VR-headset nodig. In Zotacs filmpje onderaan dit artikel zien we dat de HTC Vive wordt gebruikt. Daarnaast zou alle magie moeten ontstaan vanuit een rugzak. In die rugzak zit één van Zotacs krachtigere mini-pc’s, die van energie wordt voorzien door batterijen.

Door alle nodige apparatuur in een rugzak te stoppen, wil Zotac virtual reality mobieler maken. Het Chinese bedrijf stelt dat de grote hoeveelheid draden die nu bij VR worden gebruikt, hinderend zouden zijn voor de hele ervaring. Een rugzakoplossing zou daar komaf mee moeten maken.

Weinig concreet

Zotac geeft nog helemaal geen duidelijke informatie vrij omtrent zijn nieuwe VR-oplossing. Zo hebben we bijvoorbeeld geen idee welke pc er zal worden gebruikt, hoeveel de rugzak zal wegen, voor hoe lang de pc van stroom kan worden voorzien, of waar, wanneer en met welk prijskaartje de Mobile VR zal verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=96vtlLnSHG0

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business