Nieuws

Volvo’s zelfrijdende auto’s rijden binnenkort door Londen

Volvo laat volledig zelfrijdende auto’s los op de snelwegen rond Londen. De automaker stelt dat chauffeurs zelfs niet hoeven in te grijpen bij gevaarlijke situaties.

Alles voor de wetenschap. Honderd gezinnen uit het Verenigd Koninkrijk zullen binnenkort in Volvo’s zelfrijdende SUV’s kunnen cruisen over de Londense snelwegen, zo meldt The Verge. De test maakt deel uit van Volvo’s Drive Me-programma.

Extreme omstandigheden

Volvo laat de test weliswaar doorgaan op vooraf zorgvuldig geselecteerde snelwegen rondom Londen. De automaker benadrukt dat het wel om volledig autonome versies van de XC90 gaat. Dat wil zeggen dat ‘bestuurders’ onder geen enkele omstandigheden hoeven in te grijpen.

Volgens de Zweedse autobouwer kan een chauffeur – of misschien beter passagier genoemd –  letterlijk rustig achterover leunen en de oogjes sluiten, terwijl zijn wagen hem vervoert. De zelfrijdende XC90 is zo gemaakt dat hij zelfs in de meest extreme omstandigheden juist zal ingrijpen, en er dus geen enkele correctie door mensen hoeft te worden uitgevoerd.

Vrije tijd

De autobouwer stelt dat de zelfrijdende wagens vooral tijdens het woon-werkverkeer zullen worden ingezet. Het is dan ook echt de bedoeling dat passagiers zich tijdens de rit met allerlei andere zaken kunnen bezighouden. Volgens Volvo krijgen gebruikers van de zelfrijdende wagens nu extra tijd tijdens de rit die ze zelf kunnen inplannen met werk of ontspanning.

Volvo’s Drive Me-programma loopt ook tegelijk in China en Zweden. Honderd gezinnen uit beide landen krijgen ook elk een SUV ter beschikking voor gelijkaardige tests.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business