Nieuws

Aldi-laptop Medion Akoya E6424: alles wat je nodig hebt

Aldi legt dit weekend een nieuwe Medionlaptop in de rekken. Naar goede gewoonte bekijken we de specificaties en geven we onze ongezouten mening.

Aldi weet wat interessante deals zijn. De supermarktketen biedt geregeld een op het eerste zicht interessante deal aan, waarna wij ons geroepen voelen om die deal verder te analyseren. Is alles zo rooskleurig al voorgesteld. Meestal kunnen we rapporteren dat het inderdaad om een voordelige aankoop gaat, en vandaag is dat niet anders.

Gebalanceerd systeem

Aldi zet voor 599 euro een uitstekend gebalanceerde en zelfs redelijk krachtige laptop in de rekken. De Medion Akoya E6424 is niet moeders mooiste, maar echte schoonheid zit hier in ieder geval binnenin. Ondanks de aantrekkelijke prijs duwt Medion dit toestel vol met krachtige en uitstekend op elkaar afgestemde hardware. Een 6e generatie Intel Skylake i5-6257U (2,9 GHz) drijft het toestel aan. De cpu krijgt daarbij hulp van 6 GB aan RAM-geheugen, terwijl het besturingssysteem op een SSD van 128 GB staat.

Die combinatie staat garant voor een laptop die razendsnel is in licht gebruik en dat ook blijft wanneer je er zwaardere en professionelere software opzet. 128 GB is natuurlijk niet zo veel, waardoor de extra klassieke harde schijf van één terabyte een welkome toevoeging is. Het chassis van dit toestel oogt ouderwets en is dik en het geheel weegt 2,3 kg. Dat is erg veel waardoor dit toestel niet echt de mobiele consument aanspreekt. Zolang je de laptop niet te veel hoeft rond te zeulen ben je hier wel goed af.

Mooi scherm

Dergelijke specificaties voor 599 euro zal je niet snel ergens anders vinden. Dat gegeven volstaat al voor ons om deze Medion aan te raden, zodat de schermresolutie dienst doet als kers op de taart: je krijgt een 15,6 inch full hd-scherm (1.920 x 1.080).

De laptop die het dichtst bij deze aanbieding aanleunt is de Lenovo Ideapad G50-80. Dat toestel kost evenveel, heeft ook een i5 aan boord en heeft ook een ssd van 128 GB. Bovendien krijg je 8 GB aan RAM. Het scherm is even groot, maar Lenovo houdt het op 1.366 x 768 pixels wat toch een stuk minder aangenaam werkt. Bovendien is dit toestel niet uitgerust met een extra harde schijf voor massa-opslag. Wat uiterlijk en gewicht betreft spelen de Medion en de Lenovo in dezelfde klasse.

Niet voor iedereen

Vanaf zaterdag 30/04 koop je met andere woorden een uitstekende en krachtige laptop, die met kop en schouders boven de concurrentie in dezelfde prijsklasse uitsteekt. Let wel op, ook deze Medion heeft zijn beperkingen. Een afzonderlijke grafische kaart is niet aanwezig zodat deze laptop absoluut niet geschikt is om te gamen. Het gewicht en het formaat maken de Akoya E6424 bovendien ongeschikt voor de mobiele computerliefhebber. We zien dit toestel dan ook meer als binnenhuislaptop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business