Nieuws

Microsoft wil je leven automatiseren met Flow

Microsofts nieuwste dienst Flow moet de strijd aangaan met het populaire IFTTT. De service laat toe om routineuze handelingen automatisch te laten gebeuren.

Zij die bekend zijn met If This Then That (IFTTT), zullen niet zo veel verschillen ontdekken met Microsoft Flow. Die nieuwe dienst is sinds kort in preview te gebruiken. Net als IFTTT biedt Microsoft diverse mogelijkheden aan om handelingen tussen verschillende services of toestellen te automatiseren.

Een voorbeeldje: wil je een meteen een taak toevoegen aan Wunderlist wanneer je een e-mail die als belangrijk gemarkeerd is aankrijgt op Outlook, dan hoef je enkel op Microsoft Flow het recept (de ‘flow’) te activeren om die handeling automatisch te laten gebeuren, zonder dat je zelf iets moet doen. Momenteel ondersteunt Microsoft Flow zo 35 diensten, waaronder Twitter, Slack en Dropbox, die je met elkaar kan koppelen.

Er deden al enkele dagen speculaties de ronde over de lancering van Flow, nadat een gebruiker op een nog onafgewerkte aankondigingspagina was gestuit van de dienst, die nadien weer offline gehaald werd. Het grootste contrast met IFTTT is de focus van de service. Flow lijkt zich in deze previewfase voornamelijk te richten op het versoepelen van werktaken, terwijl IFTTT veel breder gaat en bijvoorbeeld heel wat internet of things-toestellen kan verbinden. Microsoft Flow is tot nader order gratis te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business