Nieuws

Opera met adblocker is dubbel zo snel als Chrome

Opera bevat voortaan een ingebouwde adblocker. Deze update zorgt ervoor dat de browser een pak sneller werkt dan Google Chrome.

opera

Opera rolt momenteel een nieuwe versie van zijn browser uit met een ingebouwde adblocker. Ontwikkelaars konden de feature al van maart bewonderen. De ingebouwde adblocker voor Opera is beschikbaar voor zowel de desktopversie als de mobiele browser.

Het bedrijf heeft zijn vernieuwde browser volop getest op een toestel met een AMD Phenom II X6-processor, 8 GB RAM en de 64-bitversie van Windows 10. Opera laadde 66 verschillende websites 15 keer en mat de laadtijden met behulp van WebDriver.

[related_article id=”175086″]

Uit de testresultaten van Opera blijkt dat zijn browser met adblocker webpagina’s 45 procent sneller laadt dan Google Chrome met een third party adblocker. Wanneer de nieuwe feature is ingeschakeld, werkt Opera bovendien 89 procent sneller dan voorheen.

Ook de mobiele versie van Opera werd uitgebreid getest. Hiervoor gebruikte het bedrijf een Nexus 5X met Android Marshmallow. Uit de tests blijkt dat Opera Mini 40 procent sneller werkt met de adblockfunctie ingeschakeld dan wanneer de adblocker niet werkt.

Of deze positieve resultaten voldoende zijn om gebruikers van Google Chrome en Safari weg te lokken, valt echter nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business