Nieuws

Stuurt SpaceX volgend jaar superhelden de ruimte in?

Elon Musk wil dat zijn astronauten er stijlvol en heroïsch uitzien. Daarom huurde hij de ontwerper van Batman vs. Superman in.

Als er iets is waar Elon Musk kaas van gegeten heeft, dan is het technologie verenigen met stijl en klasse. De flamboyante CEO van Tesla en SpaceX wil zijn filosofie nu ook gaan toepassen op de uniformen van zijn astronauten. Ruimtereizigers hebben iets mythisch, heroïsch en viriel, en zo moeten ze er dan ook uitzien als ze het heelal in trekken. Daarom huurt SpaceX José Fernandez in.

[related_article id=”178989″]Fernandez staat bekend als de ontwerper die ervoor kon zorgen dat Batman zijn hoofd kon draaien. Vroeger moest die immers zijn hele bovenlichaam draaien als hij achterom wou kijken, met dank aan een erg onflexibel kostuum. Fernandez werkte recent mee aan Batman vs. Superman en Captain America: Civil War.

Het werk van Fernandez zal ergens in het volgende jaar worden voorgesteld, al valt af te wachten of zijn astronautenkostuum er even mooi en stijlvol zal uitzien als dat van superhelden. De kledij van astronauten moet voldoen aan erg strenge normen qua veiligheid en comfort, iets dat volgens acteurs maar zelden het geval is bij superheldenkostuums.

Ook Nasa stelde onlangs een nieuw uniform voor voor zijn ruimtereizigers, en meteen valt op dat beide ruimtevaartorganisaties een heel andere kijk hebben op het heroïsche beroep van astronaut. SpaceX gaf onlangs ook al een teaser van zijn nieuwe Crew Dragon, een klein tuig dat astronauten naar het ISS moet brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business