Proximus-klanten surfen gemiddeld aan 29 Mbps op 4G

Proximus-klanten surfen gemiddeld aan 29 Mbps via 4G. De operator biedt daarmee het snelste mobiele netwerk, al moet dat cijfer enigszins worden genuanceerd.

Wie surft op het 4G-netwerk van Proximus, kan genieten van het snelste mobiele internet van het land. Dat blijkt uit het recentste kwartaalrapport van de operator.

Proximus-klanten met een 4G-compatibele smartphone surfen gemiddeld aan 29 Mbps via mobiel internet. Dat zou zo’n 25 procent sneller zijn dan de tweede snelste provider en 60 procent sneller dan nummer drie. Proximus baseert zich voor die cijfers op de meetresultaten van CommSquare, dat de prestaties van de mobiele netwerken in ons land vergelijkt.

[related_article id=”177457″]De gemiddelde snelheid moet wel wat worden genuanceerd. Proximus belooft al zijn klanten een 4G-snelheid van 50 Mbps, maar wie gebruikmaakt van de tariefplannen Generation Connect, Proximus Smart+ 45 of hoger, Bizz Smart XL40 of hoger, Intense, Europe of de tariefplannen Mobile Internet geniet zelfs van een verbinding tot 129 Mbps. Als je die gebruikers in rekening neemt, kom je al snel aan een gemiddelde van 29 Mbps.

Het 4G-netwerk van Proximus is nagenoeg alomtegenwoordig, met een outdoor dekking van 99,6 procent en een indoor dekking van 96,9 procent. 35 procent van de Proximus-klanten heeft een 4G-compatibele smartphone, ten opzichte van 15 procent een jaar geleden. Het verbruik per gebruiker op het mobiele netwerk bedraagt maandelijks gemiddeld 731 MB op 3G en meer dan 1 GB op 4G.

Daarnaast experimenteert het telecombedrijf ook met 4G+, een soort tussenstap tussen 4G en 5G. De 4G+-technologie van Proximus bereikt vandaag al 33 procent van de populatie en moet mobiele internetsnelheden mogelijk maken tot 225 Mbps.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business