Nieuws

Windows 10 nog tot juli gratis, nu al 300 miljoen gebruikers

Microsoft lijkt zijn grote gelijk te halen: reeds 300 miljoen gebruikers voerden de gratis upgrade uit. Vanaf 29 juli zal upgraden echter niet langer gratis zijn.
rvlsoft / Shutterstock.com

Microsoft leek zichzelf een megalomaan doel te hebben gesteld: 1 miljard toestellen die draaien op Windows 10 tegen 2018. Na bijna een jaar zit de specialist in besturingssystemen al aan 300 miljoen gebruikers, bijna een derde van zijn doel. Aangezien elke nieuwe computer nu verkocht wordt met het nieuwe OS aan boord, zal dat cijfer enkel nog stijgen. De gratis updates voor gebruikers van Windows 7 en 8 hebben natuurlijk ook hun deel gedaan.

[related_article id=”179959″]Wel een belangrijke kanttekening: Microsoft bedoelt met 1 miljard toestellen niet enkel computers. Het telt ook smartphones, tablets, 2-in-1’s en Xbox One’s mee. Ook de Hololens telt mee in de statistieken, maar die zijn nog zo gering in aantal dat ze verwaarloosbaar zijn. Ook het aantal smartphones valt in vergelijking met andere besturingssystemen best wel mee.

Wie nog gebruik wilt maken van de gratis update, moet zich stilaan beginnen haasten. Microsoft heeft altijd gezegd dat het gratis aanbod een jaar geldig zou zijn, en daar lijkt het voorlopig niet van af te stappen. Het bedrijf heeft ondertussen bekend gemaakt dat upgraden na 29 juli, de eerste verjaardag van ‘het laatste OS ooit’, 119 dollar zal kosten. Vermoedelijk zal die prijs één-op-één vertaald worden naar 119 euro. Gebruikers die Windows 10 reeds draaien, krijgen wel binnenkort wel de gratis verjaardagsupdate.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business