Nieuws

Paypal stopt terugbetaling van foutgelopen crowdfunding

De dienst zegt dat kopers weten dat ze een risico nemen. ‘Bescherming voor kopers’ zal hiervoor verdwijnen vanaf 25 juni.

De online portemonneedienst Paypal zal vanaf 25 juni niet langer voorzien in de terugbetaling van crowdfunding. Wie momenteel een project op Kickstarter of Indiegogo steunt, en het project loopt fout af, kan zich wenden tot Paypal om zijn investering terug te krijgen. Binnenkort is dat gedaan en investeert iedereen op eigen risico.

Bescherming voor kopers’ is een soort verzekering die Paypal aanbiedt aan zijn gebruikers. Bestellen zij iets dat niet of beschadigd toekomt, dan kunnen ze rekenen op de steun van de betalingsdienst om hun geld terug te krijgen. Tot op heden vallen ook betalingen aan crowdfundingplatformen onder die regels. 9 procent van zo’n projecten loopt echter fout af volgens onderzoek dat Kickstarter zelf uitvoerde.

Op eigen risico

Van die 9 procent zal waarschijnlijk slechts een minderheid betaald worden via Paypal, maar dat zet nog steeds de deur open tot een enorme berg geld aan terugbetalingen. Paypal zegt zelf aan Engadget dat de verandering van beleid te wijten valt aan “de risico’s en onzekerheden die verbonden zijn met crowdfundingcampagnes, welke geen garantie zijn voor winst op een investering.”

Paypal zegt verder nog dat het gaat samenzitten met crowdfunders om projecten aan te moedigen de mogelijke risico’s beter te communiceren met geïnteresseerden. Het komt er verder op neer dat gebruikers zelf meer verantwoordelijkheid krijgen om in te schatten of een project al dan niet levensvatbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business