Nieuws

Nieuwe Moto X krijgt modulaire achterkant

LG is gaan lopen met de primeur van een modulaire telefoon. De kans is echter groot dat de modulaire vlaggenschepen van Motorola de markt voor zich zullen winnen.

Uit gelekte beelden blijkt dat Motorola zijn nieuwe vlaggenschepen volledig uit metaal zullen bestaan. Deze metalen behuizing komt niet meteen als een verrassing, maar volgens Venturebeat heeft Motorola nog enkele leuke extra’s voor ons in petto. De twee telefoons zullen namelijk worden uitgerold met een volledig ecosysteem van modulaire achterkanten. Net zoals de G5 van LG zal je de toestellen van Motorola van extra features kunnen voorzien.

LG zijn blokkentelefoon deed grote ogen opzetten tijdens MWC van dit jaar. Een uitschuifbare onderkant die je kan vervangen door andere modules was immers een ongezien concept. Jammer genoeg liet LG enkele steken vallen bij de uitwerking van zijn modulaire G5. Hierdoor is de pittige prijs van 699 euro verre van gerechtvaardigd.[related_article id=”175813″]

Verwisselbare achterkant

Uit gelekte informatie blijkt dat Motorola het gelukkig over een volledig andere boeg wil gooien. De onderkant van zijn nieuwe telefoons zullen stevig op hun plaats blijven zitten en de vlaggenschepen zullen worden gelanceerd met minstens zes modules. Deze modules kan je aan de achterzijde van de telefoon vastmaken, waardoor de camera niet langer uitsteekt.

De modules zullen met behulp van magneetjes op hun plaats worden gehouden. Dit zorgt ervoor dat de modulaire achterkant stevig op zijn plaats wordt gehouden en dat het verwisselen van modules eenvoudig kan gebeuren. De 16 gaatjes aan de achterzijde van de telefoons, die door velen aanzien werden als een speaker, fungeren als connectorpins en verzorgen de verbinding tussen de modules en de nieuwe vlaggenschepen van Motorola.

Over de prijs en een lanceringsdatum is voorlopig nog niet veel bekend, al wordt er wel gefluisterd dat de vlaggenscheppen uitgerold zullen worden tijdens Lenovo Tech World op 9 juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business