Nieuws

Microsoft dicht vier achterpoortjes die alle pc’s bedreigen

Opnieuw worden enkele lekken gedicht die alle versies van Windows bedreigen. Eén ervan geeft hackers toegang om malware te installeren.

Reeds drie keer eerder achtte Microsoft het nodig om grote patches uit te brengen voor lekken die alle Windows-versies bedreigden. Gisteren kwam daar een vierde keer bij. Twee van de vier patches zijn kleinere verbeteringen voor Internet Explorer en diens jongere broer Edge. Eentje kreeg echter het label ‘kritieke update’, met het onderschrift dat je computer anders kwetsbaar is voor malware vanop afstand, zo laat Microsoft weten in een blogpost.

[related_article id=”180531″]Wie niet updatet, wordt blootgesteld aan een bug door graphics en fonts. Deze bug staat hackers toe om vanop afstand kwaadwillige software op je computer te zetten. Microsoft vermoedt dat de bug niet werd uitgebuit door schavuiten, al zetten ze nu wel de deur open voor zij die niet meteen updaten. Het zijn dan ook slechte updategewoontes die heet vaakst verantwoordelijk zijn voor phishing- en andere malwareslachtoffers.

Microsoft rolt de updates uit naar iedere Windows-gebruiker, van Windows Vista tot en met Windows 10. Het spreekt voor zich dat Windows XP-gebruikers uit de boot vallen, aangezien dat OS al ruim een jaar niet meer ondersteund wordt. Wie nog steeds XP gebruikt, heeft wellicht grotere problemen om zich zorgen om te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business