Nieuws, Tips

1 op 5 Belgen kampt met slechte wifi: tips voor een beter bereik

Een kwart van de Belgen zou zijn bad inwisselen voor betere wifi, terwijl bijna de helft van onze landgenoten droomt van beter draadloos internet. Wij zetten de beste tips op een rijtje.

Hoogstaande wetenschap kunnen we het marktonderzoek van PanelWizard in opdracht van AVM niet noemen. Het bedrijf ondervroeg 1.029 Belgen naar hun wifi-gerelateerde gewoontes en ervaringen, en constateerde dat een goed wifisignaal erg belangrijk is. Dat klopt ongetwijfeld, maar AVM Fritz! maakt onder andere routers en acces points en is dus niet de meest onafhankelijke bron.

De resultaten van het onderzoek zijn desalniettemin leuk om eens bij stil te staan. Zo zou een slecht ladende video een kijker opzadelen met meer stress dan een horrorfilm. Of een slecht ladende horrorfilm voor een hartaanval zorgt, is niet meteen duidelijk.

Stress verzamelen wordt zo niet al te moeilijk. Bijna de helft van de Belgen gebruikt zijn smartphone of tablet regelmatig in het kleinste kamertje, maar 43,8 procent wenst thuis een beter wifisignaal te hebben. Met wifi-afhankelijkheid doorheen heel het huis, tot op de wc toe, liggende eisen voor een wifisignaal natuurlijk hoger dan ooit.

Wifi versus bad

Onze landgenoten hebben er het één en ander voor over. Zo zou 23,5 procent van de Belgen een goed signaal boven een bad verkiezen. Of die personen toevallig ook een douche boven een bad prefereren weten we niet. 64,3 procent van de ondervraagden kunnen zich intussen al niet meer voorstellen dat wifi zou wegvallen. Toch heeft dertien procent een dusdanig slechte draadloze verbinding in huis dat een vaste verbinding de voorkeur geniet.

Het onderzoek maakt duidelijk wat ook ons vaak opvalt. Heel veel mensen kopen een internetaansluiting bij een provider en krijgen daar een modem en een router bij. Voor hen is de kous verder af: de toestellen zijn geïnstalleerd en de rekening wordt betaald, dus de wifi moet werken. De realiteit is helaas anders. Zeker in grote huizen of woonsten met het nodige betonwerk is de hardware van de provider verre van toereikend voor een goede verbinding. Een goede plaatsing van de router kan veel oplossen, maar in de praktijk heb je vaak extra toestellen zoals access points nodig.

We geven regelmatig tips over het verbeteren van je wifi binnenshuis. Hieronder vind je de interessantste stukken nog eens terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business