Nieuws

Beleef het EK in VR vanuit je luie zetel

De UEFA is van plan om op het komende EK zo veel mogelijk beelden aan te bieden in VR. Zien we straks Lukaku de tegenstand oprollen in virtuele realiteit?

Het lijkt wel een onverwachte wending in een anders erg saai verhaal: een voetbalorganisatie die mee is met zijn tijd. Zowel de FIFA als de UEFA staan niet bepaald bekend voor de snelle adoptie van technologie. Doellijntechnologie brak pas vorig seizoen echt door, en is vandaag nog steeds niet te vinden op een meerderheid van de voetbalvelden. Met virtual relaity zou de UEFA zijn blazoen wat kunnen oppoetsen.

The Daily Mirror laat weten dat de UEFA tientallen Nokia OZO camera’s gaat inzetten in Frankrijk. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de UEFA net [related_article id=”180156″]allemaal in beeld gaat brengen, al kunnen we veilig gokken op persconferenties, sfeerbeelden in de stadions en beelden vanuit de spelerstunnels. Dat zijn namelijk de beelden die de UEFA eerder al filmde en vrijgaf tijdens de afgelopen halve finales van de Champions League.

De OZO camera’s van Nokia zijn uitermate geschikt om degelijke beelden te leveren, dankzij de 8 microfoons die zorgen voor een echte surround sound. De toestellen kosten zo’n 30.000 dollar per stuk; Nokia noemt de OZO de eerste echte professionele VR-camera.

Het doel van de Europese voetbalbond is om elke fan te doen genieten van een voetbalwedstrijd, alsof hij in het stadion aanwezig is. Het is echter nog de vraag of het mogelijk zal zijn om de wedstrijden zelf te volgen. Het zou ons bovendien nog niet verbazen als de UEFA voor zo’n immersieve ervaring een kleine bijdrage zou vragen. Zien we straks vanop de eerste rij hoe Eden Hazard eindelijk presteert voor onze Duivels? Of hoe Jan Vertonghen elke Christiano Ronaldo moeiteloos in zijn achterzak steekt?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business