Nieuws

Android VR per ongeluk bevestigd door Google

Velen speculeerden over een nieuwe VR-bril van Google, eentje die geen computer of smartphone nodig heeft. Een onoplettendheid bevestigt de vermoedens.

Google lijkt erop gebrand om het te maken in de wereld van de virtuele realiteit. Eerder bracht het al de Google Cardboard uit, een stuk karton waar zowat elke smartphone inpast, zodat iedereen kan genieten van VR. Nu zou de zoekmagnaat ook bezig zijn met een VR-bril die werkt zonder smartphone of computer in de buurt. Volgens de Financial Times werkt het bedrijf echter ook aan een toestel dat werkt mét smartphone – al zou dat werken met verschillende merken.

[related_article id=”180712″]Het nieuws van een op zichzelf staande bril deed al langer de ronde, maar wordt nu bevestigd door een vermelding in de Play Developer Console. Google doet zichzelf zo de das om, waardoor een van de aandachtstrekkers voor de ontwikkelaarsbeurs volgende week meteen open en bloot op straat ligt.

De bril zou werken met bewegingsdetecterende camera’s van Movidius, het bedrijf dat ook meewerkt aan Project Tango, een 3D-project dat Google binnenkort samen met Lenovo naar buiten brengt. De headset, alsook het model met smartphone waar de Financial Times op alludeert, zou niet werken volgens apps van derde partijen, maar volledig geïntegreerd zijn in Android N.

Andere headsets, zoals Google’s cardboard en Samsungs Gear VR werken op basis van Oculus software. Google lijkt zich daar nu wat van te willen loswrikken. De integratie met Android N betekent wel dat het nog even wachten zal zijn op de VR-brillen van de zoekreus. Google schaart zich hiermee in een almaar groeiend rijtje technologiebedrijven die hun eigen versie van VR uitbrengen, zoals HTC, Oculus en Huawei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business