Nieuws

Windows 10-update verdubbelt advertenties in startmenu

Met de verjaardagsupdate van Windows 10 zullen gebruikers voortaan veel meer advertenties te verduren krijgen.

[related_article id=”180585″]Naast Windows Ink, zoeken in OneDrive en nog veel meer, krijgt de gratis verjaardagsupdate nog een iets minder kleurrijke feature mee: het aantal advertenties wordt verdubbeld. Dat deelt Microsoft mee vanop zijn WinHEC-conferentie. Wie momenteel in zijn startmenu gaat kijken, zal vijf apps zien staan die gepromoot worden vanuit de Windows App Store. Na de update kunnen dit er tot tien worden.

Microsoft gebruikt de gepromote apps zowel om applicaties te verkopen, als om ontwikkelaars de kans te geven hun programma’s meer zichtbaarheid te geven. Gebruikers hebben de mogelijkheid om deze apps te verbergen, al worden die dan later vervangen door andere apps. Daarnaast worden bepaalde van deze apps vaak voorgeïnstalleerd als het gaat om populaire apps.

Microsoft laat niet weten waarom het het aantal nu verdubbelt. De verjaardagsupdate komt er binnenkort aan, maar kan nu al getest worden door Insiders. Mensen die de overstap nog niet maakten, moeten zich stilaan gaan haasten indien ze de overstap gratis willen maken. Vanaf 29 juli is het immers afgelopen met het gratis aanbod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business