Nieuws

Google verbant Flash voorgoed uit Chrome

Dit najaar zal Flash door Google Chrome standaard worden geblokkeerd. Enkel grote sites die gebruik maken van Flash worden voorlopig ontzien.

Het leven van Flash hangt aan een zijden draadje. De populaire plugin wordt geteisterd door beveiligingslekken en wordt daarom door meer en meer diensten op straat gezet. Zelfs Adobe moedigt ontwikkelaars aan om zijn plugin niet langer te gebruiken. Google geeft gehoor aan deze vraag en zal Flash vanaf dit najaar standaard blokkeren in Chrome.

Om beveiligingsredenen besloot Google vorig jaar al om Flash te weren uit zijn browser. Vanaf 1 september vorig jaar werd niet-essentiële content die gebruik maakte van Flash, zoals advertenties,  geblokkeerd. Nu doet de softwaregigant er echter nog een schepje bovenop. Tegen het einde van dit jaar zal Flash namelijk standaard worden geblokkeerd in Google Chrome.

[related_article id=”169442″]

Slechts de tien populairste websites die gebruik maken van Flash ontspringen voorlopig de dans. Om de overgang naar een Flash-vrije wereld te vergemakkelijken zullen onder andere YouTube, Facebook en Amazon nog een jaar lang gebruik mogen maken van Flash. Hierna wordt de verouderde plugin voorgoed op straat gezet.

Ondanks deze aanpassingen zal Flash nog steeds aanwezig zijn in Chrome. Hierdoor zal je de mogelijkheid krijgen om de blokkering op te heffen voor bepaalde websites. Indien een website echter eveneens HTML5 ondersteunt, zal Chrome hier automatisch gebruik van maken. Dit duwt ontwikkelaars richting HTML5 en maakt van het internet een veiligere plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business