Nieuws

Kleine Raspberry Pi Zero krijgt een cameraconnector

De Raspberry Pi Zero is net groot genoeg om eveneens een cameraconnector te bevatten. De vernieuwde minicomputer wordt nog steeds voor vijf dollar aangeboden.

Een half jaar geleden werd de Raspberry Pi Zero op de wereld losgelaten. Mede door zijn kostprijs van slechts vijf dollar werd de kleine minicomputer een groot succes. Ondanks het feit dat ieder exemplaar van de computer onmiddellijk werd verkocht, werd er toch gesproken over een ontbrekende feature. De gemeenschap snakte immers naar een cameraconnector voor de kleine Raspberry Pï.

[related_article id=”177618″]

De medewerkers van de Raspberry Pi Foundation hebben gelukkig niet stil gezeten en hebben een geüpdatete versie van de Raspberry Pi Zero klaar. De minicomputer kost nog steeds vijf dollar en is voortaan voorzien van een connector voor een cameramodule.

Bovendien is de mincomputer nog steeds even klein. “Dankzij puur toeval past de FPC-connector van de Compute Module Development Kit juist op de rechterkant van het bordje,” legt de Raspberry Pi Foundation uit.

Om een camera aan de Raspberry Pi Zero te koppelen, biedt de Foundation eveneens een adapterkabel van zes inch aan. De Raspberry Pi-cameramodule, die eveneens recent werd geüpgraded, kan hierdoor naadloos worden aangesloten aan het bordje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business