Nieuws

Nieuw service pack maakt installatie Windows 7 minder pijnlijk

Microsofts nieuwe servicebundel verzamelt vijf jaar aan updates voor Windows 7, zodat een nieuwe installatie van het besturingssysteem een pak sneller kan verlopen.

Microsoft heeft opnieuw updates gebundeld voor Windows 7. Het bedrijf wil het nieuwe pakket niet aanduiden als een opvolger van Service Pack 1, maar noemt het een convenience rollup.

[related_article id=”178370″]Iedereen die al eens een vers Windows 7-systeem heeft moeten installeren en up-to-date brengen, weet dat dit een uiterst frustrerende ervaring is. De nieuwe gemaks-uitrol moet dat proces verkorten door zo’n vijf jaar aan updates in één keer te leveren – alle updates na Service Pack 1 tot april 2016.

Microsoft zal de bundel niet standaard aanbieden via Windows Update. Het bedrijf zegt dat het updatepakket “compleet optioneel” is. Gebruikers die het pakket willen gebruiken zullen op voorhand moeten zorgen dat de software bij hun kopie van Windows 7 zit. Voorwaarden om de updatebundel te kunnen gebruiken is dat zowel Service Pack 1 als een servicing stack update van april 2015 aanwezig moeten zijn op de Windows 7-kopie. Microsoft voorziet meer informatie over hoe dat precies in zijn werking moet gaan op diens website.

Het bedrijf kondigde een gelijkaardige gemaks-uitrol aan voor Windows Server 2008 R2. Daarnaast laat de technologiereus ook weten dat toekomstige updates voor Windows 7 en Windows 8.1 telkens één keer per maand zullen komen in plaats van het huidige onregelmatige schema.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business