Nieuws

Rubiks cube-smartphone maakt van je gsm een blokkendoos

Modulaire smartphones zijn nog niet je dat, maar er wordt aan gewerkt. De Cubimorph verheft modulariteit naar een hoger niveau.

Modulaire smartphones weten vooralsnog geen potten te breken. Google’s Project ARA loopt ferm achter op schema, terwijl de G5 van Lg lang niet alle verwachtingen rond modulariteit weet in te lossen. Een groep onderzoekers van de universitaire Bristol Interaction Group (oftewel BIG) toont nu dat modulariteit ook op een heel andere manier benaderd kan worden. Ze doen dat met de Cubimorph.

[related_article id=”180181″]Deze Cubimorph doet heel erg denken aan een Rubiks cube. In zijn totaliteit is het een scherm dat opgebouwd is uit verscheidene zeszijdige schermpjes: kubusjes. Deze verschillende schermen kunnen op verschillende manieren worden geplooid, zoals de Rubiks cube, waarna ze een nieuw geheel vormen.

Een smartphone zou op deze manier snel en makkelijk vervormd kunnen worden naar een spelcontroller met scherm. In theorie zou je dan ook een staafje kunnen maken dat je kan gebruiken als digitale meetlat. Creatievelingen kunnen aan de slag gaan en elk vormpje bouwen dat ze willen; een slim algoritme zorgt ervoor dat je te allen tijde een goed en juist beeld krijgt.

Momenteel gaat het nog om een ‘proof of concept’, een bewijs dat hun idee mogelijk is, al ziet het ernaar uit dat de onderzoekers nog wel een tijdje doorgaan tot ze een echt prototype kunnen bouwen. Later deze week wordt een vroeg model voorgesteld op de internationale conferentie rond robotica en automatisatie in Stockholm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business