Nieuws

Lenovo wil afscheid nemen van Moto X

Volgens een goed geïnformeerde bron verwijst Lenovo de naam Moto X naar de vuilbak. De volgende premiumsmartphones van de fabrikant zullen onder een nieuwe vlag varen.
Gelekte beelden van de vlaggenschepen die Lenovo binnen enkele weken zal voorstellen.

Lenovo gaat het vlaggenschip van Motorola herdopen. De Chinese fabrikant, die het merk Motorola twee jaar geleden overkocht van Google, laat de X vallen ten gunste van de laatste letter van het alfabet: de premiumsmartphones zullen voortaan gelanceerd worden onder de vlag Moto Z. Dat rapporteert Evan Blass, een journalist die al vaker scoorde met smartphone-lekken. Blass stelt dat hij nieuw promotioneel materiaal van Lenovo heeft kunnen bekijken.

Nadat Lenovo eerder dit jaar aankondigde dat het de merknaam Motorola zou laten vallen, sleutelt het nu dus ook aan de benamingen voor de smartphone-lijnen. Waarom Lenovo die naamsverandering doorvoert is niet zo duidelijk. De diverse Moto X varianten van het afgelopen jaar waren niet meer zo marktbepalend als hun voorgangers, maar konden steeds op goede recensies rekenen. Zo vonden wij de Moto X Style van eind 2015 een prima smartphone en de Moto X Play zelfs nog beter. Ook de nieuwe Moto X Force is volgens onze collega een absolute topper.

Momenteel zou Lenovo aan (minstens) twee opvolgers werken die onder de nieuwe naam Moto Z zouden uitgebracht worden. Behalve over hun grootte (beide 5,5 inch) is er verder over de Moto Z Style en de Moto Z Play niet veel geweten, maar ze zouden in de voetsporen van de LG G5 treden en een verwisselbare achterkant krijgen. Verwacht wordt dat Lenovo de nieuwe smartphones officieel voorstelt op 9 juni, tijdens de Lenovo Tech World conferentie in San Francisco.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business