Nieuws

Google integreert slimme assistent in nieuwe berichtenapps

Google wil mensen meer laten communiceren met zijn eigen apps. Daartoe heeft het twee nieuwe apps klaar.

Zoals verwacht brengt Google nieuwe berichtenapps op de markt. Niet die ene die we verwachtten, maar twee apps.

[related_article id=”180975″]Allo is een slimme berichtendienst die na verloop van tijd leert hoe gebruikers de app gebruiken. De app kan informatie vanuit Google in het gesprek betrekken en je gevoelens uiten met stickers, emoji en ‘whispershout’. Dat laatste staat gebruikers toe om te kiezen hoe groot het lettertype wordt wanneer je je berichten verstuurt, door het verzendknopje ingedrukt te houden.

Slimme antwoorden

Wie liever tekent, kan dat eveneens met Allo door een foto te kiezen en met je vinger te doodlen. Ook slimme antwoorden zijn van de partij: na een tijdje krijg je snelle antwoorden die je eerder zelf getypt hebt. Reageer je vaak met een emoji, dan zal die bepaalde emoji voorgesteld worden. Ook wanneer je een schattige kattenfoto binnenkrijgt.

[related_article id=”180973″]Die slimme antwoorden werken nauw samen met machine learning. Smart Reply, zoals Google het noemt, ontleedt de foto en stelt op basis van de elementen een snel antwoord voor. Krijg je een foto van linguini, dan stelt de app voor dat je stuurt “de linguini ziet er goed uit”. In het Engels uiteraard.

Ook in Allo is de assistent alomtegenwoordig. Twee mensen die een gesprek voeren, kunnen bijvoorbeeld een etentje plannen, suggesties doen via de zoekmachine die in de app verschijnt, om ten slotte met behulp van een bot een tafeltje te boeken. Ook spelletjes spelen gaat dankzij de assistent: je krijgt een stel emoji voorgeschoteld en jij moet dan de titel van een film raden.

Let vooral op de voorgestelde antwoorden.

Videobellen

Naast Allo krijgt Android met Duo nog een tweede communicatie-app. Met deze app wilt Google veranderen hoe mensen omgaan met telefoontjes die binnenkomen. Gebruikers krijgen een preview van de beller nog voor die opneemt. Het doel is om in te kunnen schatten wat voor gesprek je mag verwachten: ziet je beller er kwaad uit of net heel blij? De functie wordt’Knock-knock’ genoemd.

Duo maakt gebruik van QUIC, een nieuwe technologie die ervoor moet zorgen dat de preview naadloos overgaat in het gesprek. Volgens Google zelf een erg grote uitdaging.

Een preview nog voor je de telefoon opneemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business