Nieuws

Google Home: je persoonlijke thuisbutler

Google laat tijdens het I/O-event Google Home zien: een splinternieuw toestel dat dienst moet doen als DJ en persoonlijke assistent.

google home

Google wil meer doen dan alleen goede zoekresultaten leveren. “Het Google van morgen moet een persoonlijke assistent worden”, zegt CEO Sunder Pichai tijdens het Google I/O-event. Hij wil een individuele Google, afgestemd op de noden van de gebruikers. “De Google-assistent zal niet gebonden zijn aan één toestel maar aan het dagelijks leven van een gebruiker. Denk daarbij aan auto’s, smartphones, wearables en zelfs in de woonkamer”, aldus Pichai.

[related_article id=”180284″]

Die visie is er geen voor de verre toekomst, zo blijkt. Op I/O introduceert de CEO Google Home. Google Home is een soort combinatie van Amazon Alexa, een Chromecast en Google Now op steroïden. Het toestel maakt gebruik van spraakherkenning, en moet zowat alles kunnen dat een butler kan.

Slimme speaker

Google Home ziet er uit als een relatief kleine speaker en heeft geen knoppen. De bovenkant zal er voor iedereen hetzelfde uitzien, de onderkant, waar de luidspreker zit, is naar wens aanpasbaar. Dat het toestel Google Search krijgt ingebouwd, hoeft niet te verbazen. De assistent zal allerhande vragen beantwoorden naar analogie met Google Now. De vragen die je kan stellen moeten steeds geavanceerder worden, met als resultaat een soort realistische conversaties.

Google Home ziet er uit als een relatief kleine speaker en heeft geen knoppen. De bovenkant zal er voor iedereen hetzelfde uitzien, de onderkant, waar de luidspreker zit, is naar wens aanpasbaar. Dat het toestel Google Search krijgt ingebouwd, hoeft niet te verbazen. De assistent zal allerhande vragen beantwoorden naar analogie met Google Now. De vragen die je kan stellen moeten steeds geavanceerder worden, met als resultaat een soort realistische conversaties. Denk bijvoorbeeld aan: wat is het rugnummer van Vincent Company? Gevolgd door “Hoe oud is hij?”

google home

Agenda-assistent

Net als Google Now zal de assistent in Google Home je agenda kunnen bijhouden. Je zal dus afspraken en reminders kunnen toevoegen vanuit je zetel zonder dat je daarvoor je smartphone moet bovenhalen. Google combineert verder Play Music en de Chromecast in het toestel. De Cast-functionaliteit zorgt er voor dat je het Home-systeem kan opstellen als onderdeel van een door Cast aangedreven multiroom-audiosysteem. “Speel de Beatles in mijn woonkamer”, is iets dat je naar Home kan roepen, waarna de DJ in het ding naar bovenkomt en de Beatles door de speakers in de kamer zullen schallen.

Domotica

De Google-butler blijft niet beperkt tot het Google-ecosysteem. Home moet de centrale hub worden van je IoT-domoticasysteem en daarvoor werkt Google samen met de fabrikanten van “de voornaamste systemen”. Uiteraard is het ding compatibel met Nest.

Google Home wordt dus een de thuishub van de Google-assistent die het antwoord weet op feitelijke vragen, je agenda regelt, je lampen aan- en uit schakelt, je verwarming hoger zet en je muziek regelt. Het toestel werkt helemaal met spraaktechnologie en zal “alleen maar beter worden naarmate de natuurlijke spraakcapaciteiten van Google beter worden.”

Een prijs voor het toestel kennen we nog niet. Google verklapt wel dat Home dit jaar nog gelanceerd wordt, al vermoeden we dat het niet om een wereldwijde lancering gaat. Dat Home dit jaar nog Nederlands zal spreken, lijkt ons al helemaal niet realistisch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business