Nieuws

Google lanceert nieuw VR-platform Daydream

We wisten dat Google bezig was met een eigen VR-ervaring. De zoekreus gaat echter verder dan we dachten, met integratie van bestaande Youtube-filmpjes.

Daydream wordt het platform voor ontwikkelaars om VR-ervaringen te ontwikkelen voor Android-smartphones. Het platform wordt aangevuld door een VR-integratie in Android, een headset met controller, en apps.

Om VR op smartphones goed te laten werken, heeft Google een lijst klaar met specificaties die nodig zijn om de ervaring goed te laten werken. Toestellen die hieraan voldoen, noemt het ‘Daydream ready’. Dergelijke toestellen zouden beginnen verschijnen in de herfst van onder meer Huawei, HTC, LG, Asus, Alcatel ZTE en Samsung. Aan de softwarekant heeft Android een VR-modus gekregen die in de core vervat werd.

Google heeft ook een eigen referentiedesign voor een headset klaar die perfect zal gaan samenwerken met de toestellen die klaar zijn voor Daydream. De meeste aandacht ging echter naar de controller. Die ziet eruit als een eenvoudige tv-afstandsbediening. Google claimt dat series, films en games vlot zullen draaien. Vooral de nadruk op series en films kijken in een virtueel theater is iets dat we nog niet gehoord hebben.

Natuurlijk komt ook Google Streetview en Photos naar het platform. Zelfs Youtube werd vanaf de grond herbouwd zodat VR-streaming en VR-kijken mogelijk wordt alsof je er zelf bij bent. Ook bestaande filmpjes krijgen een extra dimensie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business