Nieuws

Chromebooks krijgen toegang tot Android-apps via Play Store

Nadat eerder al een veelzeggende aanwijzing werd gespot, is het bijna zo goed als officieel: Google zal de Play Store integreren in Chrome OS.

De meer dan een miljoen Android-apps die de Google Play Store momenteel rijk is, zullen op termijn ook via Chrome OS te gebruiken zijn. Althans, alles lijkt in die richting te wijzen, maar Google wil het nog niet gezegd hebben.

Een workshop die vandaag zou doorgaan tijdens Google I/O verkondigde enthousiast dat het deelnemers zou helpen met het testen van Android apps voor Chrome OS, zo ontdekte 9to5Google. Nadat het nieuws echter werd opgepikt door enkele websites, is de sessie ondertussen alweer vervangen door een ander onderwerp.

Eenzelfde fenomeen deed zich een kleine maand geleden ook al voor. Toen spotte een aandachtige gebruiker in een testversie van Chrome OS de optie op om Android-apps te draaien op het besturingssysteem. Die mogelijkheid werd op screenshot vastgelegd, maar verdween al snel terug van het scherm.

Het wordt moeilijker voor Google om te ontkennen dat het daadwerkelijk bezig is met de integratie van Android-apps op Chrome OS. Misschien wil het bedrijf het nieuws nog bewaren voor een beter moment, wanneer het niet ondergesneeuwd wordt door alle andere aankondigingen van Google I/O. De intrede van de Play Store op Chromebooks zou een grote sprong vooruit betekenen. Tot die tijd zul je het met alternatieven als Remix OS moeten doen om Android op je computer te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business