Nieuws

Deel je gekochte Android-apps gratis met familieleden

Wie een app koopt in de Google Play Store zal die vanaf 2 juli kunnen delen met zijn familieleden. Google hobbelt zo Apple achterna.

Familie deelt alles, zo denken ze bij Google. Ook de apps die een familielid kocht, moeten kunnen gedeeld worden met tot 5 andere familieleden. Dat laat Google weten in een brief aan Android-ontwikkelaars. De zoekreus treed daarmee in de sporen van Apple die al een soortgelijk aanbod introduceerde in 2014.

[related_article id=”180973″]De functie gaat ‘Family Library’ heten en zal ervoor zorgen dat meerdere gebruikersaccounts apps kunnen downloaden die door een familielid gekocht werden. Alle nieuwe apps zullen de nieuwe regel automatisch toepassen, of ontwikkelaars nu willen of niet, maar Google vraagt hen om de regel ook al toe te passen op alle bestaande apps. Het verplicht niemand om retroactief te werken, en waarschuwt dat eens de regel wordt toegepast op oudere apps, die niet terug te draaien valt.

Het is nog onduidelijk hoe Google de functie net gaat organiseren. Waarschijnlijk gaan ze de weg van Apple volgen, waar één familielid verantwoordelijke is voor de portefeuille en toestemming geeft aan de familieleden om aankopen te doen via zijn of haar kredietkaart. Op die manier wordt het ook reeds geregeld voor een Google Play Music-abonnement. De functie wordt actief vanaf 2 juli.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business