Nieuws

Gebruik Android Auto in eender welke wagen

Binnenkort kan eenieder met een smartphone van Android Auto genieten. Je zal namelijk niet langer een compatibele wagen nodig hebben om de software te kunnen gebruiken.

Google is erop gebrand Android Auto beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Daarom zal de software niet langer enkel werken op het infotainmentsysteem van compatibele wagens, maar eveneens op iedere smartphone.

[related_article id=”168404″]

Een update aan de Android Auto-app zal later dit jaar worden uitgerold. Hierna kan je je smartphone in een houder bevestigen en gebruik maken van de navigatie- en infotainmentfuncties van Android Auto. Net als bij de huidige Android Auto-software zal de gebruikersinterface te besturen zijn met stemcommando’s.

Om de wegveiligheid nog meer te garanderen, zullen ‘OK Google’-commando’s naar Android Auto worden gebracht. Hierdoor dien je het scherm van je smartphone niet langer aan te raken om de app te starten. Door ‘OK Google’ te zeggen, zal je de app op een veilige en eenvoudige manier kunnen opstarten.

Bovendien zal de app voortaan draadloze connecties ondersteunen. Vooralsnog diende je smartphone ingeplugd te zijn in een USB-poort om gebruik te kunnen maken van Android Auto. Dankzij de draadloze ondersteuning kan de app echter eveneens volledig over wifi werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business