Nieuws

Spreek binnenkort tegen je Mac dankzij Siri

Siri maakt zich klaar voor haar verhuis naar OS X. Gelekte screenshots tonen Apples spraakassistent op Mac-computers.

De volgende versie van OS X zou Siri bevatten. Die geruchten gaan al een tijdje de ronde en nieuwe screenshots van MacRumors lijken ze nu te bevestigen. De website pakt uit met twee beelden van Siri op de computer. De spraakassistente lijkt een plaatsje bovenaan de menubalk te krijgen, net als een icoontje onderaan in het dock. Voorlopig heeft Siri dus meer weg van een afzonderlijk programma in de plaats van een functie die helemaal geïntegreerd zit in het OS.

De afbeeldingen zouden van een vroege ontwikkelaarsversie zijn waardoor de integratie nog kan veranderen. Als de screenshots echt zijn, tonen ze vooral aan dat Apple wel degelijk een spraakassistent in OS X zal stoppen.

Eigenlijk moet het bedrijf uit het Amerikaanse Cupertino wel. Concurrent Microsoft doorbreekt de beperkingen van individuele toestellen immers met zijn Cortana-integratie en Google wil zijn Now-spraakassistent evenmin beperken tot de smartphone. Tel daarbij de opkomst van allerhande chatbots, en het beperken van Siri tot iOS zou een domme strategische zet zijn.

Volgende maand vertelt Apple normaal gezien meer over zijn plannen op de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Tot dan weten we niets met zekerheid, maar Siri zou in ieder geval dezelfde functies krijgen op OS X als ze nu al heeft op iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business