Nieuws

Android-apps gaan automatisch opstarten

Google maakt zijn apps nog slimmer: binnenkort starten ze automatisch op als de context daar om vraagt. Bijvoorbeeld die ene afspeellijst van Spotify wanneer je gaat joggen.

Op de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie vloeien de creatieve ideeën rijkelijk. Eén van de resultaten daarvan is een functie die je smartphone in de toekomst nog slimmer zal maken: apps zullen automatisch openen of opstarten als de context daar om vraagt. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan Spotify die een leuk muziekje opzet wanneer de weerapp zegt dat het goed weer is en je het huis verlaat.

[related_article id=”181008″]Of wie een hoofdtelefoon inplugt, zal merken dat de app die hij vaak gebruikt om muziek af te spelen, ook automatisch start. Zijn er ‘Physical Web devices’ of ‘beacons’ in de buurt die verbinding maken met je smartphone, dan zullen die ook een app oproepen.

Denk bijvoorbeeld aan een restaurant waar je vaak komt. Stap je binnen, dan opent een digitale menukaart op je telefoon. TechCrunch stelt bijvoorbeeld voor dat voor wie veel natuurfoto’s maakt, automatisch zijn camera zal worden gestart als die het huis verlaat.

Het wordt allemaal mogelijk gemaakt door een nieuw framework waar Google aan werkt. Apps zullen vrijer informatie delen met elkaar, waardoor een app kan geopend worden, zelfs als die nog niet opgestart was. Weerdata zou ook geïntegreerd kunnen worden in de metadata van een foto, waardoor gebruikers zullen kunnen zoeken op warme, zonnige dagen. Wanneer de functies verschijnen op onze toestellen is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business