Nieuws

Beveilig je Mac met je iPhone’s vingerafdrukscanner

De volgende versie van Mac OS X zal een diepgaande integratie van de iPhone voorzien. Veiligheid staat centraal.

Na de ontwikkelaarsconferentie van Google zijn we in blijde verwachting van die van Apple. Naast een nieuwe iPhone – die we waarschijnlijk gewoon de iPhone 7 mogen noemen – verwachten we ook enkele verfrissingen voor Mac OS X. Daarbij zou een diepgaande integratie van de iPhone en diens beveiligingsfuncties centraal staan. Met name de vingerafdrukscanner zou erg interessant worden voor Macs.

[related_article id=”179077″]Wie zijn iPhone dan verbindt met zijn Mac, zal die laatste kunnen ontgrendelen door zijn vingerafdrukscanner te gebruiken. Hiervoor wordt Bluetooth LE gebruikt, en het werkt op dezelfde manier als die waarbij smartwatches kunnen gebruikt worden om de beveiliging van een smartphone af te zetten wanneer het slimme gadget in de buurt is van de telefoon.

Momenteel is er reeds een app die deze functionaliteit verzorgt, genaamd ’Knock’. Hiermee kunnen gebruikers hun Mac ontgrendelen door hun smartphone te ontgrendelen. De integratie van deze mogelijkheid door Apple zal wellicht nog net iets gestroomlijnder zijn. The Verge durft zelfs te claimen dat de nieuwe manier van Apple de biometrische methodes van Microsoft overbodig maakt.

Peis en vree?

Ten slotte zou de nieuwe integratie er ook voor kunnen zorgen dat mensen op hun computer kunnen shoppen, om daarna te betalen met hun Apple Pay-account via de vingerafdrukscanner van hun iPhone. Een recente case study bracht echter aan het licht dat dit allesbehalve een veilige manier is om met geld om te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business