Nieuws

Microsoft laat voortaan Windows-telefoons tot 9 inch toe

In alle stilte heeft Microsoft de toegestane schermgrootte aangepast van toestellen die draaien op Windows 10 Mobile.

Zonder ook maar één woordje uitleg te geven, besloot Microsoft om zowel de maximale schermgrootte van smartphones als de minimale grootte van pc’s een draai te geven. Het was Nokiapoweruser.com dat de verandering opmerkte op een specificatielijst.

Wilde fantasieën

Windows 10 Mobile-telefoons mogen voortaan 9 inch groot zijn, tegenover 7,99 inch voordien. Voor tablets en computers wordt dat 7 inch tegenover 8 inch voor de wijziging. Hoewel Microsoft de wijziging op zijn minst gezegd niet van de daken heeft geschreeuwd, zou die subtiele aanpassing toch heel wat kunnen betekenen.

Hardwarefabrikanten kunnen hun wildste fantasieën tot leven roepen om zo bijvoorbeeld een compacte 7 inch 2-in1-pc te ontwikkelen. Ook in eigen huis biedt de aanpassing veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een ultracompacte Microsoft Surface die draait op Windows 10 Mobile.

Continuum

Het zou pas echt interessant worden als de techgigant ontwikkelaars zou toelaten om Windows-telefoons, naast ARM-chips, ook op Intel-chips te laten draaien. Vorig jaar suggereerde Microsoft al dat het met dergelijke plannen bezig was.

Die koers zou perfect aansluiten bij de Continuum-strategie waar het bedrijf nu op rekent. Een smartphone met een straffe Intel-motor aan boord zou perfect kunnen dienst doen als een bekwame desktop-pc.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business