Nieuws

Panasonic helpt Tesla massale vraag naar Model 3 bolwerken

Op slechts enkele dagen tijd werden honderdduizenden Tesla Model 3’s besteld. Een investering van Panasonic moet Tesla helpen om deze grote vraag te bolwerken.

Op drie dagen tijd werden zo’n 276.000 Tesla Model 3’s besteld. Dit aantal is ondertussen alleen maar opgelopen en de vraag blijft dan ook hoe Tesla deze grote behoefte naar zijn wagens kan bolwerken. In 2015 produceerde de fabrikant immers slechts 50.580 wagens, wat een stuk lager is dan de huidige vraag.

[related_article id=”179008″]

In het verleden beloofde Tesla dat zijn Gigafactory tegen 2020 500.000 batterijen per jaar zal kunnen produceren. Dankzij een investering van Panasonic kunnen deze plannen echter vervroegd worden. Het Japanse bedrijf zal de komende jaren 1,6 miljard euro in verschillende fases investeren in de Gigafactory van Tesla. Indien nodig is Panasonic zelfs bereid om zijn investeringsplannen te versnellen. “We willen geen flessenhals zijn,” legt Yoshio Ito van Panasonic uit.

Hierdoor zal de Gigafactory van Tesla vroeger zijn volledige potentieel bereiken. De autofabrikant beweert daarom dat het tegen 2018 500.000 auto’s per jaar zal kunnen bouwen. Dit is erg goed nieuws voor eenieder die een Tesla Model 3 heeft besteld. Hoe vroeger je de wagen in handen krijgt, hoe meer subsidies je immers kan krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business