Telenet krikt uploadsnelheid van internet omhoog

Telenet verhoogt de uploadsnelheden van zijn internetabonnementen. Dat blijkt uit meldingen van opmerkzame klanten.

Telenet heeft zelf nog niet over de snelheidsverhoging gecommuniceerd, maar gebruikers van het Userbase-forum maken melding dat hun uploadsnelheid omhoog is gegaan.

De uploadsnelheid van Internet Fiber 100, dat ook deel uitmaakt van een Whop-pakket, stijgt van 6 naar 10 Mbit/s. Klanten die gebruik maken van Internet Fiber 200, eventueel als onderdeel van Whoppa, zien hun uploadsnelheid van 12 Mbit/s naar 20 Mbit/s toenemen.

[related_article id=”179295″]De snelheidsverhoging komt erop neer dat de upload voortaan 10 procent van de downloadsnelheid bedraagt voor deze abonnementen, net zoals dat bij Basic internet al het geval was. Daarbij geniet je van 30 Mbit/s download en 3 Mbit/s upload.

Het lijkt erop dat Telenet nog volop bezig is met de uitrol van de aangepaste snelheden, die voorlopig nog nergens worden geadverteerd. Wie zijn modem herstart, zou normaal aan de nieuwe snelheden moeten kunnen uploaden.

ZDNet heeft de vraag neergelegd bij Telenet voor meer informatie over de aanpassing. Dit artikel zal worden geüpdatet wanneer nieuwe details bekend zijn.

Update 23/05/2016, 14:34: 

Telenet heeft de aanpassingen ondertussen bevestigd en geeft aan dat het daarmee reageert op de exponentiële groei van het internetverbruik van zijn klanten.

“Het internetverbruik verdubbelt iedere 18 maanden. Daarom passen we regelmatig de snelheden en volumes van onze producten en diensten aan,” verduidelijkt woordvoerster Isabelle Geeraerts. “Over ongeveer een maand zullen alle klanten genieten van de nieuwe specificaties. We brengen alle klanten individueel op de hoogte.”

Op zoek naar het telecomabonnement dat het best bij je past? Ontdek het in onze Telecomwijzer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business