Pebble lanceert een opvolger voor zijn eerste smartwatch op Kickstarter. Daarnaast komt er ook een duurdere metalen Pebble Time 2-versie en een slimme fitness tracker met een eigen simkaartslot.

Advertentie
Pebble_Family_Blue_Crop
Respectievelijk de Pebble 2, Core en Time 2

Pebble is de fabrikant die lang voor de geboorte van Android Wear en de Apple Watch een smartwatch lanceerde via een Kickstarter-project. Sindsdien bracht het bedrijf al verscheidene upgrades en varianten van zijn originele horloge op de markt. Nu is volgens Pebble de tijd rijp om met een volwaardige opvolger te komen aandraven.

Net al bij Pebbles eerste smartwatch worden de Pebble 2 en zijn kompanen op Kickstarter gelanceerd via een crowdfundingcampagne, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Naast de Pebble 2 komt het Amerikaanse bedrijf ook met een stalen variant en een goedkopere Core fitnesstracker.

Pebble 2

Met de Pebble 2 wil het bedrijf zich meer op fitnesstoepassingen gaan focussen. De opvolger van de originele Pebble krijgt dan ook de nodige hardware-upgrades. Zo heeft het horloge een stappenteller, hartslagmeter en kan het je slaap registreren.

Pebble 2_Collection_WhiteToch zal de stijl van het nieuwe horloge geheel in lijn blijven met die van zijn voorganger. Verwacht dus geen amoledscherm met een hoge resolutie en contrastrijke kleuren. Verwacht in feite zelfs niet eens een touchscreen. De Pebble 2 krijgt opnieuw een e-inkscherm met de gebruikelijke grijstinten. Het voordeel van een dergelijk scherm, dat je doorgaans terugvindt bij e-readers, is de uitstekende leesbaarheid in zonlicht en de batterijzuinigheid. Met een volledige oplaadbeurt zou je een week moeten kunnen doorkomen. Opladen kan trouwens draadloos.

Andere features zijn waterdichtheid tot 30 meter diep en een ingebouwde microfoon. Daarmee kan je snel notities nemen of berichten beantwoorden via spraakbesturing. Pebble zou ook een nieuwe versie van zijn besturingssysteem willen uitbrengen. De nieuwigheid die het daarbij naar voren schuift, zijn de ‘one-click actions’ waarmee je taken efficiënter kan uitvoeren via je horloge.

De Pebble 2 zou in september geleverd worden voor 99 dollar. Net als alle andere producten van Pebble werkt het horloge zowel op Android als iOS.

Pebble Time 2

Met de Pebble Time kwam het bedrijf uit Redwood City voor het eerst met een kleurenscherm. Weliswaar één met bitter weinig pixels en doffe kleuren, maar anderzijds was het batterijleven en de leesbaarheid in zonlicht opnieuw superieur tegenover concurrenten. Van de Time verschenen ook nog een metalen en een ronde variant.5

De nieuwe Time 2 komt, naast een kleurenscherm, standaard met een metalen behuizing. Dat maakt van hem een volwaardige premium versie van de Pebble 2. Volgens Pebble zal het scherm van de Time 2 de helft groter zijn dan dat van zijn voorganger, en daarbij zal het ook 80 procent meer pixels bevatten.

Opmerkelijk is dat – ondanks de knappere schermresolutie en de kleuren –  de batterijduur van de Time 2 die van de Pebble 2 overstijgt. Zo zou de Time 2 wel 10 dagen overleven met één oplaadbeurt, tegenover een week voor de Pebble 2. Hoe dat precies komt, wilde Pebble in zijn bericht niet kwijt.

De Pebble Time 2 bevat verder dezelfde nieuwe features die we in de Pebble 2 zullen terugvinden. Het apparaatje zal 169 dollar kosten, en wordt geleverd vanaf november.

Pebble Core

De laatste onthulling gaat over de Core. Waar de Pebble 2 en de Time 2 vooral smartwatches zijn met fitnessfunctionaliteiten, is fitness net het ‘core subject’ van de Core. Al komt hij toch ook met een aantal slimme snufjes.

De Core zou in de eerste plaats zijn bedoeld om je smartphone volledig thuis te kunnen laten tijdens het sporten. Je kan rechtstreeks een simkaart in het apparaatje plaatsen om verbonden te blijven via een 3G-verbinding. De Core synchroniseert zo meteen met apps als Google Fit of Runkeeper.

2Het toestelletje doet ook dienst als muziekspeler, en heeft een ingebouwde gps-functie om afstanden te meten. Andere functies zijn spraaknotities en het kunnen verzenden van een SOS-noodbericht. De Core zou ook werken met
een aantal apps van het Pebble-platform. Al is Pebble daar niet specifiek over.

Hoe de hele besturing van het apparaat in zijn werk gaat, wil Pebble niet kwijt in zijn persbericht. Foto’s van het apparaatje scheppen ook bijzonder weinig duidelijkheid. Een scherm is niet meteen zichtbaar, maar ook knoppen lijken te ontbreken. Wel is duidelijk dat je het apparaatje met een klemmetje bevestigt aan een kledingstuk tijdens het sporten. De batterij van de Core zou 9 uur intensief gebruik moeten kunnen verdagen.

De Core wordt pas in januari volgend jaar geleverd. Hij zal 69 dollar gaan kosten.

Advertentie