Nieuws

Google wil je gedrag als wachtwoord gebruiken

Google werkt aan een manier om wachtwoorden overbodig te maken. De verschillende sensoren die in een smartphone vervat zitten, vormen het middelpunt van het bedrijf zijn plannen.

Conventionele paswoorden worden regelmatig onder vuur genomen omwille van hun belabberde veiligheid. Veel mensen grijpen immers steeds terug naar hetzelfde wachtwoord dat bovendien kinderlijk eenvoudig is om te raden. Dit maakt het voor cybercriminelen erg gemakkelijk om je volledige online profiel te ontrafelen en gebruiken.

[related_article id=”181008″]Google kondigde daarom vorig jaar al aan dat het werkte aan een manier om wachtwoorden te vervangen. Tijdens het Google I/O van dit jaar onthulde het bedrijf meer details over zijn Project Abacus.

Google wil wachtwoorden vervangen door een zogenaamde ‘vertrouwensscore’. Deze score wordt bepaald door verschillende gebruikersspecifieke datapunten, waaronder je locatie, gezichtsherkenning en typpatronen. Indien je vertrouwensscore hoog genoeg is, zal je in een Android-app kunnen aanmelden zonder een wachtwoord op te moeten geven.

“Telefoons hebben al deze sensoren in zich. Waarom weet het niet dat ik het ben, zonder dat ik een wachtwoord moet opgeven? Ik zou gewoon aan het werk moeten kunnen gaan,” legt Daniel Kaufman van Google uit.

Vanaf volgende maand zal de functie worden uitgetest door verschillende grote financiële instanties. Indien dit goed gaat, zal de software worden uitgerold naar consumenten tegen het einde van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business